5 טיפים שיהפכו אתכם לצלמים טובים יותר
צלם שוב ושוב – רוב התמונות המשובחות שתיתקלו בהן נבחרו מתוך סדרה של צילומים . צילום חוזר ונשנה של אובייקט הצילום הוא תנאי מפתח מרכזי לצילום ברמה גבוהה. מרבית הצלמים המקצועיים יצלמו עשרות רבות של תמונות ויציגו רק אחוז מזערי מהן.
הרקע לא פחות חשוב– כל תמונה מספרת סיפור והסביבה בה נמצא אובייקט הצילום היא העולם בו מתרחש הסיפור, בדיוק כמו תפאורה בתיאטרון או בסרט קולנוע. חד או מטושטש? צבעוני או חדגוני? מלא בפרטים או נקי מאובייקטים? לכל בחירת רקע תהיה השפעה עמוקה על התוצאה.


אור– תנאי האור, עוצמתו והזווית ממנה הוא מושלך ישפיעו מאוד על מראה התמונה. יש להתחשב בתנאי התאורה, בין אם טבעית או מלאכותית, בכל תמונה שנצלם. תאורה "רעה" או "טובה" היא פונקציה של התוצאה שאנו מבקשים להשיג. אור מועט מדי, למשל, יביא לתוצאה חשוכה או מטושטשת, אור ישיר וחזק מדי לצריבה. אור אחורי יחשיך את פני האובייקט וידגיש את שוליו, אור קדמי ימחק את הצללים שעל פניו ואור צדדי יאיר צד אחד בעוד האחר יישאר מוחשך. בצילומי חוץ בשעת השקיעה נקבל אור "רך" וצללים ארוכים ודרמטיים, בעוד בצהרי היום האור יהיה חזק ובוהק והצללים מועטים. וזהו רק קצה המזלג. לשליטה בתחום זה דרושים לא מעט תרגול ונסיון אך הם הכרחיים בדרכנו להיות צלמים מעולים.
החלף זווית– זווית חדשה מציגה אפשרויות חדשות. הם החלטת לצלם את האובייקט מלפנים, נסה גם מצדדיו, מלמעלה למטה ומלמטה למעלה. לעיתים קרובות החלפת הזווית תניב שינוי דרמטי בתוצאה.
5. קרוב יותר- כשהאובייקט קרוב הדרמה גדולה יותר, הפריים מלא יותר והתמונה מותירה רושם חזק בהרבה. השתמש בעדשות מקרבות או בצעדיך. קרוב לעין, קרוב ללב.