כשאנו מטיילים, בייחוד בארץ אחרת, הצילום הופך חשוב ומרכזי גם עבור מי שלא נוהג לצלם ביומיום. הצילום בסביבה זרה הוא הזדמנות מרגשת לצוד בעדשה נופי טבע חדשים, מבנים ייחודיים, דמויות אקזוטיות והתרחשויות שאיננו רגילים בהן. הנה כמה עצות שיסייעו לכם להפיק את המירב מן ההזדמנות הזו ולחזור הביתה עם אוצרות במצלמה.
הציד מתחיל בבית – כדי לייצר הזדמנויות רבות ככל האפשר לצלם תמונות טובות, כדאי לדעת על היעד כמה שיותר עוד לפני שעולים על המטוס. זה הזמן לחרוש את האינטרנט וכן לקרוא מדריכים בסגנון 'לונלי פלאנט' ודומיו. היכרות מסוימת עם האדריכלות, התרבות, עולם החי והצומח ומזג האויר. כך תדעו, פחות או יותר, היכן ומתי כדאי לצלם.
קחו ציוד קומפקטי וקל – זכרו, ציוד מיותר הופך בקלות לנטל גדול. חצובה מתקפלת וקלה ככל האפשר היא אוצר עבור צלם מטייל. כמו כן, הסתפקו בעדשת זום בינונית והימנעו מעדשות גדולות וכבדות אם אין בהן צורך אמיתי.
שעות הזהב והזמן הכחול – שעות הזהב הן השעה שמיד לאחר זריחת השמש והשעה שלפני שקיעתה. בשעות הללו האור הרך והצבעים החמים יחמיאו מאוד לתמונות שלכם. בדרך כלל, לאורך הבוקר יהיו תנאי ראות טובים יותר ולכן זהו הזמן הטוב ביותר ביום לצילומי נוף . ה'זמן הכחול' מגיע לאחר השקיעה, לפני שיורדת החשיכה. בשעה זו כבר דולקים האורות בחלונות הבתים והאור מעודן וכחלחל, זמן מצוין לצילומים בסביבה עירונית.

צלמו גם בטלפון – המצלמות בטלפון החכם השתפרו דרמטית בשנים האחרונות, ורבות מהן ממש מעולות. אם השארתם את המצלמה או העדשה המתאימה בתיק או ברכב, אל תתביישו לשלוף את הסלולרי ולצלם.
לכו לאיבוד בעיר – רחובות לא מוכרים הם ידידיו של הצלם. בדומה לביקור מאחורי הקלעים של במת התיאטרון, טיול אקראי בסמטאות הצדדיות של העיר, תמיד יחשוף בפניכם פינות וסצנות שלא תוכלו לפגוש ברחובות הראשיים עמוסי התיירים.
בקשו רשות – כשמצלמים בני אדם, ולעיתים גם אתרים חשובים או מקודשים לבני המקום, כדאי מאוד לכבד את המקומיים ולבקש את רשותם. לעיתים קרובות, עצם הבקשה תיצור הזדמנויות חדשות.